Uuuh, I'm such a lier!

Det HÄR är det sista inlägget:P haha, jag blev bara tvungen att dela med mig av det här klippet:

Gillar inte låten

sådär överdrivet,

men guuud, VIDEON!

kolla färgerna!

jag smälter:O 

p.s har ingen aning om hur jag lyckades få så stor text, kom åt någon cp-knapp, hahah

 

Nu i efterhand har jag luskat ut att den är HANDMÅLAD(!) av Irina Dakeva.

En ny idol.


Adjö och inspiration

Det här blir nog det sista inlägget innan jag är borta en vecka. Kanske skriver något i från Jordanien:)

Jag har en hel del saker som inspirerar mig och blir lätt kär i inspirerande grejjer, och måste dela med mig^^

Grymma tecknare:

http://hellomiami.blogg.se/

http://kandeedrawings.blogg.se/

Och Kan dees pojkvän  http://mrreset.blogg.se/

OOH! ANNELI HANSSON HENNE, om du inte har sett den här, BÄSTA feministaloss bloggen!:D

http://ladydahmer.blogg.se/

Sjukt bra låt som jag vill... vet inte, sitta och sjunga på ett tak i något varmt land och röka cigg till. (helst natt & nykär)
(lyssna in dig på den)

The Black Keys – Tighten Up ...Keep lovin' yooou...

Om du är deppig och vill ändra på det, är den perfekta låten:

Roger Alan Wade – If You're Gonna Be Dumb, You Gotta Be Tough

Och, kärleks/gråtlåt(?):

Mumford & Sons – White Blank Page YOUR HEAART!!


Hoppas ni har en grym vecka:)
Kram!

Wooops... forgot to tell you

Tydligen har jag varit jävligt tyst om det faktum att jag, min mamma och syster imorgon natt beger oss till...


....wait for it....

...Jordanien!

Ingen jag pratar med verkar vara medveten om det, så jag har tydligen glömt säga det.
Men nu vet ni!
Bye bye snöiga Sverige, hej Aladdin-land!Vi ska bo i Aqaba (samma stad som disney-aladdin kom ifrån), som ligger längst landets enda 26 km korta kust.Där finns bland annat världens största flaggstång.

Förutom sol, bad och sådant världsligt ska vi besöka staden Petra:DHar inte insett hur kul det ska bli förrens nu^^

Kram!

RAAAAAAAAAANDOOOOOM!
Bästa låten på länge!

Loch Lomond – Wax & Wire

Filsofi

Jag har filosfiprov imorgon som jag trodde var på fredag, och biologiprov på tisdag som jag trodde var på torsdag.
I'm fucked. Detta säger en del om min studieteknik. hehe, men vem pluggar inte dagen innan?

Word:

"Linjen för ondska ligger inte mellan två människor, utan rakt igenom människors hjärtan"

-Alexander Solzenjenitsyn,
ur GULAG-arkipelagen.

Kroppkontroll

http://existenz.se/out.php?id=29063


Jag blir galen av att titta på dethär, det ser så otroligt kul ut!

Jag ska börja träna och få kroppskontroll, damn it!^^

Sedan hittade jag den här. Och dör lite till^^Kanske ska måla mitt rum och vara lite med alma sen:)

PRETTYY WOMÄÄÄN, WALKING DOOWN THE STREET!

AHH! Var med Emilie och Ilka igår. Dessa idioter:


Vi kollade på Step up tre och Pretty woman för första gången. GUUUD! FETT MED INTE ÖVERSKATTAD! HELT FUCKING UNDERBAR!


Alltså, jag tycker till och med den är stört sexig, jag vet inte varför. Kanske för att han är rik och sofistikerad, hahah Edward Cullen style. Vad tragisk jag är. Faller för pengar. ähh...

Och nu vill jag vara vältränad och dansa på grund av step up 3. Suck, haha:P

Kram

Jag vet hur man INTE skaffar fler läsare till sin blogg:

Filosofiflumm. Alltså, jag snackar aldrig såhär med mina vänner, men jag älskar fan filosofi! Jag får tänka så mycket. Vi fick stormskriva(därav stavfel) en text på vår 1,5 timmars filosofilektion idag, och jag tänkte visa resultatet. Detta är säkert inte intressant för någon annan, och ingen kommer palla läsa den, men jag vill ändå lägga ut den för att fascineras över min egen filofiskhet. Haha. Okej, varsegoda:

Vad gör ett konstverk vackert?  
Av Nikki Schmidt

 

Texten handlar om fyra filosofers teorier om vad som är skönt. Den inleds med Platons tankar om att skönheten inte finns i ett föremål, utan de bara är påminnelser om den ultimata skönheten, kärleken. Han ser kärleken som en strävan efter skönhet, och tycker att man borde leva med efter kärleken. Nästa filosof är Aristoteles, som tycker att skönhet är något som är lagom. Varken för stort eller för litet. Detta är han inte ensam om, då Edgar Allan Poe ansåg att det bästa formatet på en dikt var hundra rader, med en början, mitten och slut. Lagom proportioner är skönt enligt de båda.

 

Här måsta jag avbryta min sammanfattning med en tanke. I svenska A fick vi lära oss om prosor och andra gamla texter. De var alla uppbyggda efter speciella bestämda mönster, relationer mellan storlekar och nummer. Ett bra exempel är den gudomliga komedin som är uppbyggd i tre delar, med 33 verser i varje och allt resulterar i att det ska slutligen hamna på 99, sedan han avslutar med en sista vers och kommer upp i det ”sköna” hundra. Han måste ju ha gjort detta på grund av att han någonstans fann skönhet i det. Skriften är ett konstverk och jag tycker att definitionen på ett konstverk är att det på något vis alltid är skön, även om inte på det sätt som dessa filosofer tyckte. Möjligtvis Kant.

 

Kant menar att skönhet är ett subjekt. Den är inte god, som moral eller sann, som vetenskap. Den bara är, och väcker lust hos betraktaren. Då kan man ju tro att skönheten ändå är ett bestämt föremål, men den behöver inte existera beroende på vem som iakttar föremålet som för vissa innehar skönheten. Eftersom Kant tror att skönheten är något som existerar mellan medvetandet och föremålet. Enligt honom kan skönhet också finnas i en fantastisk idé, en skickligt utförd handling eller något annat tankeväckande. Han tänker också på att eftersom många har en gemensam smak för skönhet, kan det finnas en universell skönhet.

 

Vad i ett konstverk är det då som är vackert? Precis som Aristoteles resonerade, om att skönhet är ett viss harmoniskt avstånd mellan delar i ett konstverk som inte kan rubbas utan att förstöra det sköna, tror jag att vi skapar sköna saker genom att följa vår inre lust och sätter saker där det ger oss tillfredsställelse. Jag målar ofta själv och det händer att ett streck, eller en felplacerad kroppsdel förstör det sköna med bilden. Samtidigt kan jag känna den känslan av fascination och skönhet när jag kollar på ett brutalt konstverk. Saker är förstora, missplacerade och hemska. Ändå måste de ha någon sorts harmoni mellan sig för att kunna vara vackra. Jag tror alltså att det är en fråga om harmoni mellan alla delar i verket.

 

Är då skönhet något som finns i ett föremål eller i betraktaren? Som Kant säger så tror jag att det sköna är något som uppstår i kommunikationen mellan medvetandet och föremålet. Samtidigt blir det lite motsägelsefullt eftersom det finns en sorts gemensam smak till stor del, så tror jag också att det inte bara säger något om betraktaren i sig utan lite vad människor anser som vackert. Skönheten är så abstrakt att man kanske till och med kan kalla det en illusion. Jag menar, tycker djur och människor att samma saker är vackra? Jag tror inte det, alltså finns det inte en bestämd skönhet. Kanske den som finner skönhet i ett ting kan påstå ”Här är ett bevis på skönhet; titta, precis här finns det!” Men om då en annan person söker skönheten där den förste påpekar att den finns, och inte finner den, finns den då? Samtidigt måste skönhet existera, eftersom vi ibland känner av den. En illusion är ju ändå något som finns, om så bara för en stund och i vårt medvetande. Men det finns. Så jag tycker Kants teori är en rimlig definition; Att skönheten finns i kontakten mellan medvetandet och tinget.

Fabeln av Ebbe Linde är som sagt intressant, och i stora drag handlar den, som jag ser det, om en man som vill bära med sig det vackraste i världen alltid. Därför sorterar han bort det han tycker är mindre vackert tills han når till det ”ultimata vackra”. Men eftersom helheten är en stor del av det vackra, precis som Aristoteles tänkte, så berövar man det sköna genom att försöka koncentrera det. Ibland finns ju skönheten, enligt Kant, i något tankeväckande, insiktfullt eller skickligt gjort. Om man då som i fabeln väljer ut det vackraste av allt i själva skapelsen så är det mycket stor risk att man berövar den dess tanke, poäng eller fångande. Alltså försvinner skönheten, och den menar att bara en dåre tror att man kan ta med sig skönhet.

 

Kants teori om tankeväckande skönhet, motsägs av teorin om att skönhet finns utan mening, att den endast väcker lust utan mål. Skönheten är varken sant eller gott, det bara är. Vi behöver inte äga det, själv kunna skapa för att kunna njuta av det. Lusten som väcks leder tillbaka till Platons teori om skönheten själv som är kärleken. Jag tänker att det kan vara det mest tillfredställande sättet att leva, att söka skönhet. Men eftersom skönheten på sätt och vis kan lura oss, genom att för vissa inte existera, kan det uppstå konflikter och hemska känslor på grund av detta. En sanning som verkligen är en sanning är detsamma för alla, och det kan vara lättare att bygga sitt liv och vårt samhälle på än något som så enkelt kan förändras som skönhet. På samma sätt som jag inte tycker att det är klokt att söka efter skönhet, är det lika meningslöst att söka efter mening i skönheten. Eftersom den bara existerar inom dig måste du i sådana fall söka inom dig själv. Däremot tror jag att skönhet, ofta i form av konstverk, på så vis kan få oss att inse saker om oss själva.

 

Så kanske är skönhet det som vi upplever som något som gör oss rikare som person, en känsla på hur vi känner oss av något fascinerande, vackert eller en bra handling?


....vem uppfann rubriker?

Jag har haft utvecklingssamtal. Jag är duktig, duktig, ledartyp och borde göra mina läxor. Okej, avklarat.

Försöker komma på lite tankar om en filosfisk text om estetik. Vad är skönhet? Lite intressant, men får inte såå många tankar som jag brukar. Hmmmm....

OKEJ! jag är inte särskilt sammanhängande, men tyvärr, vi får deala med det idag. Jag vill uppdatera nya bilder, men här är mitt dilemma:

Pappas hus: Man kan lyssna på musik och redigera bilder samtidigt.
Jag får all inspiration och tålamod från musik.
Pappa har världens sämsta kompaktkamera. ><

Mammas hus:
Datorn klarar inte av Photoshop och spotify :'(
Meeeen... nikon D80 in my heart!!

Ilandsproblem.
Men jag vill uppdatera med snygga bilder, vilket är svårt:P


En bra låt istället:

John Butler Trio – Losing You

Puss

Mina ormsnuttisar

Det slog mig att jag har nog inte berättat om dem?

Jag har fyra stycken majsormar.

Detta är min syster Kim som håller i en fyraåring, vet inte riktigt vad den heter.. hahaKonstpausbild
Alacazam och jag:) Jaaa han är döpt efter en pokémon...


Och vi ormar ut^^
Gonatt!

Jagharverkligeningeninspirationallsattgeidennarubrik^^

Hej:) Ibland, eller ganska ofta, känns det som att man väntar på att börja leva, recognize it?
Men skönt nog, fast jag inte är sprudlande-överlyckligt-galen som jag ibland blir, så känner jag att jag lever i nuet.

Det känns, liksom... BRA, bara. Hahahaha^^

Roger Alan Wade – If You're Gonna Be Dumb, You Gotta Be Tough

Mitt rum i normalläge (Man ser golvet though! haha)Och en påminnelse till mig själv att jag ska börja använda min rutiga klänning mer!
Chuppidu^^

Snilleblixt och fotoshoot

Igår, lördag, var jag först med Disa och Phyllis och vi fotade. Så kul och det blev så DAAMN snyggt:D

Ett smakprov:
Resten hittar ni på Disas blogg!"Min" kamera är tyvärr i Kalifornien med mamma, så jag kunde inte fota själv.
Men det gjorde inte så mycket.

Sedan gick vi in till staden och jag slöt upp med A to the lmaQlara:P
Vi stack upp till Simris/fest @ Charlies, det var väldigt mysigt, många gamla kompisar var där-
typ treor som gick ut i somras m.m.

Alma sov hos mig och dagen har i princip kretsat kring ett projekt Alma kommit på.

I Simrishamn så kan man lätt visa upp sin musikalitet på öppen scen och liknande, men
folk med tecknar och andra konstnärliga talanger får aldrig tillfälle att visa vad de har gjort.

Så nu ska vi anordna en konstutställning med ungdomars verk någon gång i vår!
Jag gillar ju själv att måla och det ska bli så hiiimla kul att få visa upp vad man har gjort,
och jag vet att det finns många fler som känner så! Det är bara skitkul på alla sätt och vis!

Massor med flugor i en smäll!
Alma slår ihop två projektarbeten, jag får öva mig att ha en utställning inför mitt projektarbete i trean,
folk får visa upp vad de har gjort och förhoppningsvis kommer folk skänka pengar till en fond vi ska starta
som går till andra konstprojekt!

Vi har änsålänge inte hunnit göra så mycket, vi har bara mailat lite olika pengafonder m.m och har inte fått svar än.

Men ni kan checka in idéen på vår Utställningsblogg!

kram!


Som myror

 

Att de har filmat allt så att det ser så litet ut är helt underbart tycker jag! Shit vilken grym filmare!

När folk organiserar sig och gör massor med olika saker ser vi verkligen ut som myror!
Då får jag sådana tankar som tänk om myror också tänker så mycket och är mycket mer civiliserade än vi tror.
Och så dödar vi dem helt utan ångest.

Det påminner också sjukt mycket om "little people art"

t.ex

 

http://little-people.blogspot.com/

 

Och i slutet av videon, när det är mörkt med massa lampor, tänkte jag,
Shit vad häftigt att vi människor liksom samlas och kan skapa ljus och ljud, och bara ha roligt.
Hahaha, flummigt värre.

Summa sumarum, I LOVE THIS MOVIETHING haha^^

Kram

 


Kvällspyssel

Vad har jag skapat?

Abbe var FÖR förkyld för några pussar och film:(

Så detta är mitt liv, hahahahaHahah^^ tja...


Dagens goda gärning, när jag var påväg till stationen från SUFmötet med Kim och Nils så går vi över en man som ligger ner på trottoaren.
Jag stannade och frågade om han ville ha hjälp upp (what a hero -.-)
Han var väldigt full och jag tyckte så synd om honom. När jag tog sats för att hjälpa honom upp trillade han igen, så tillslut fick alla tre baxa upp honom. Jag frågade om han klarade sig nu och han vinglade iväg.

Jag önskar man kunde trolla så att alla alkolister blir friska:(

Gnatt

Blowing today, yes!

I mammas hus i stan har vi ett enormt fönster i vardagsrummet med ganska nice utsikt, speciellt på himlen. Och idag är den sjuukt häftig!

Det blåser som F****N så det kommer fångade fåglar med vinden som precis lyckas undvika hus och träd på sin väg. Himlen ovanför mig är helt klar med solupplysta små tussar av moln som måste vara väääldigt högt upp där det inte blåser, för där ser allt fridfullt ut. Sen tornar det upp sig ett svart monstermoln i väst, och under alla dessa moln blåser det i (no kiddin) flygplansfart förbi långa mörkgrå strimmor kanske 20 meter upp.

Okej, töntigt lång utläggning, men det ser så Daamn coolt ut!

Angus & Julia Stone – You're the One That I Want

Blev tipsad om den här av en kompis. Den är jättevacker.
Jag brukar alltid få lite dåliga vibbar av den här låten, men jag forsatte lyssna.
I thank myself!... Thanks

Honey, the one that i waant...

Denna bild har ingen funktion, hon är så jävla snygg och tragiskt nog ger cigg/trashkäsnlan mig inspiration.
Tänkte att den kanske kan ge fler glädje:)

Ska träffa min söta Abbe ikväll, he is förkyld:/

PussMittbena

Jag har funderat på mittbena hur länge som helst,
jag hade det i några timmar i skolan för EXAKT en månad sen idag!
(kom på det medan jag skrev, coincidence? I THINK NOT!)

Anyhow, jag hade det idag. Och jag såg inte mongo ut som jag brukar vara i det, I WAS HANSUME:D
Detta berodde på att jag lade håret i mittbena direkt efter duschen, sedan borstade jag bak allt hår i en slickad hästsvans typ. Och hade det så i en timme typ, och när jag släppte ut det; VOILA! ASHETT! :D

Varsegoda och sola er i min glans (citat från Madagaskar)

Den här ser en aning evil ut^^Jag och Disa planerar en fotoshoot på lördag antagligen.
Typ, nood/smoking/fransos-mot-en-kall-vägg shoot^^

Kram

Gamla nyredigerade foton

Hittade som sagt lite gamla bilder som jag redigerade till^^


Alma Qlara i hennes badrumAlma utgjorde en vacker havsstaty^^


Alma Qlaras uppsotppade räv som skrämt skiten ur alla som fått syn på den.Jag, makin' löve to the curtain haha^^Jag och Milli i vårsolenHaha, väldigt spontan fotosession hos Alma QOch nu en puss som avslutning:)Om en timme ska jag rida.
Gud vad jag älskar Sveriges årstider!:D
Ciao!

Fyfan vad jag är bra idag^^

Jag har gjort klart alla läxor för hela veckan. Trodde jag skulle få stressjobba natten innan typ. AWWSUUUUME^^!!

Okej, måste läsa lite franska, men det räknas inte. Nu har jag inga problem i något ämne förutom Matte C som kan slänga sig i väggen^^ haha

Vad bra det känns^^

Jag äter apelsin. MUMS. Vi såg en film om Gandhi på Engelskan idag, den snubben är bara för cool. Och Näbbdjur är nog mitt favoritdjur efter ormar, hundar och hästar, för de är så sjuka i huvudet. Seriöst. http://sv.wikipedia.org/wiki/Kloakdjur läs om könsorganen och sånt. Jag älskar dem. Helt fel, allt på en gång.Gammal bild jag tagit:)Puss

Sings to do

Jag sleepade bort mitt huvudvärk till tolv imorse^^ sen pep jag mig genom skolan (är ju sjukt hes) och tog passfoto efter skolan:) Hahah, polisen-tanten som fick mina uppgifter gav upp när hon frågat efter personnumret och jag fick skriva allt istället:P haha

Kvällens schema var:

Göra idrottshäftet
Skriva klart Näbbdjursredovisningen
Fatta massa franska
Sy på en knapp på min jacka
Skriva ett inlägg på bloggen.


Nu ser det ut såhär:
Knapp
.... :D

Haha, fast jag har bara gjort lite franska, en del näbbdjur och bloggen:)

Det är så skönt med bloggen, man får skriva ut massor med tankar och känslor som man bara håller inne annars. Assmart, som en liten terapeut. Stavas det så? haha, iaf, ordbajsning som Em brukar säga.

Chuuu

Being a guud girl

Har tagit mig i kragen både psykiskt och praktiskt, mycket långsamt men säkert har jag skrivit ett häfte om hur man tränar olika muskelgrupper på olika sätt och hittat lite bra hårdrock.

Alltså, FUCK PROBLEMS:D Jag är så jävla nöjd med mig själv:) Jag tror min bergochdalbana beror på att jag inte tror jag kommer kunna ha kul ifall något skulle ändrats- Men jag mår bra för mig själv. Söo dät söo!

System Of A Down – Chop Suey!
blink-182 – All The Small Things

Haha, försöker sjunga med i all möjlig hård rock och bra musik men ut kommer såklart bara kvävda viskningar:PT-shirten är emilies, men jag måste införskaffa några stycken,
det är så jävla snyggt när de är riktigt stora.
Hatar när t-shirtar som är menade att vara stora är normaltajta, känner mig obekväm då.Fick en gul av Emilie som hon inte ville ha längre, happyface^^ haha

Puss ha det bäst och nu ska jag avsluta med ett skitbra citat jag har sett någonstans:

Life's your stage,
Preforme.


Gnatt;)

Mer än hemma

Puuh.... Vad är klockan?

Veckan har varit full av resa, småbarn, en hundvalp och mer småbarn. Det har varit mysigt, och nu känns det faktiskt bättre:)

Jag och Abbe kom hem runt 3 igår och jag stack efter en dusch till Emilie och spelade motherload ^^

Sedan kom jag på att min kära mamma är i kalifornien till den 13:de så vi tänkte vara lite kompisar hemms hos mig i stan.. Så blev det ju, men allt eftersom jag blev hesare blev det mer folk! :) Mysigt iof, först var vi Emilie, Leo, Aeneas, Abbe, Elias, Johan, Anneli, Jag, Alma Qlara och Sissela. Efter klockan tolv var folket ändrats till: Jag, Sissela, Alma Qlara, Johan, Charlie, Zach, Emil, Moa, Matilda och Sally. Haha, det var kul attalla i princip byttes ut, samtidigt också.

Nu vaknade jag av att någon ringde på dörren. Eller nu och nu, 14:44 ;) Woho! Och Alma, som sov över, var borta.

Jag kan inte få fram ett ljud och har diskat ett hav med disk.

Lyssna på demhär:)
Timo Räisänen – You Shook Me All Night Long
Joe Purdy – I Love The Rain The Most

Kram på er alla^^

Puss!

To the G to the otland

Om några timmar sticker jag och min käre pojkvän till Gotland för att rehaba oss hos hans urgulliga småsyskon och pappa i några dagar(till lördag).

Hittade gamla tidsfördrivsbilder. Eh, varsegoda?

 

Haha, passande nog passar den här bilden ganska bra in på mitt liv:P

Men det ska det bli ändring på, nu när jag åker till Gotland.

Jag känner verkligen att jag behöver det. Tror aldrig jag har känt så innan men jag orkar verkligen inte vara kvar hemma längre, det ska bli skönt att byta omgivning helt, förhoppningsvis känns det bättre när jag kommer hem igen:)

Älskar er:) pusspuss.

Sånt här får mig att undra.

Överlevde han? Hur isåfall? Eller om han inte gjorde det... Var det av fallet från tornet eller blev han mörsad av vattenmassorna?

Jag kommer aldrig få veta det.


Dygning

De sista dagarna har varit precis som livet ska vara. Jag har varit med folk jag gillar utan att bry mig om dag och natt. Som nu, ÅH! spotify satte just den perfekta låten på mitt sinnestillstånd! Hello Saferide – I Don't Sleep Well. Så, nu kan jag fortsätta... eh, just det. Som nu alltså, nu är klockan snart kvart över fyra och Milly, Ilka, Johannes och Elias sover på mitt och kims rum. Jag skulle egentligen dela min säng med Milly, men när jag såg henne sova där insåg jag att jag inte kan sova just nu.

Jag är lycklig. Det har jag alltid varit och (ta i trä) tror jag alltid att jag kommer vara. Jag bara är sådan; lycklig. Men frågan är hur kul jag har. Jag menar, jag skulle kanske kunna ha roligare än jag har nu? Det låter lite egocentrerat när jag skriver det så, men sålänge jag inte gör det värre för någon så borde jag såklart ha det så levande jag kan. Jag vet inte riktigt vad jag vill.

Jag har faktiskt ingen panik över det heller. För sådan är jag också, aslugn och tänker att allt löser sig. Jävligt praktiskt egentligen, men jag får lite för mig att det gör att folk tror att jag inte bryr mig. Men det rör mig inte heller egentligen. TITTA! Jag BRYR mig liksom inte, fast jag ändå gör det!

Men tänk om jag hade haft det ännu bättre än jag har det nu om jag fick tummen ur röven och brydde mig? För jag har haft roligare, så jag vet att det går. Frågan är bara om jag vet hur det skulle bli roligare, eller fuckar det ännu mer?

Men som sagt, jag har ju en tendens att vara en lycklig kukunge ändå, så vem bryr sig. Nu lyssnar jag på musik som gör att det känns som allt är möjligt och att jag är friast i världen. Klockan är fyra på morgonen och jag har underbara människor i mina sängar!! Vad kan gå fel? Det kan ju faktiskt bara bli bättre.

Imorgon måste jag skaffa pass, påminn mig om det.

Ha en bra natt:)

RSS 2.0